Вече почти свикнах с нехарактерните звуци ,които периодично чувам докато си карам ,но някои определено ме притесняват.Не мога да ги локализирам точно и ще ги опиша ,ако някой се е сбъсквал с това да ме насочи в правилна посока. ..........1.Понякога когато карам по павирани улици се чува звук все едно е откачена кората под мотора и се влачи-продължителност на звука между 2 и 5 сек............. 2.Когато я запаля ,в ляво където е скоростната кутия се чува подобен на драскане или ромолене звук(мн. странен за описване)по скоро драскане който ту затихва ту се усилва ,когато позагрее изчезва ,натискането на съединителя не оказва влияние на звука ,оборотите при празен ход също,в движение не мога да го доловя ,може да не го чувам.Продължителност 10-15 мин.понякога отсъства........ 3.Когато подам газ се чува някакво виене ,локализирам го някъде около ремъците ,колкото по- високи са оборотите се усилва и то.Не съм обърнал внимание дали го имаше преди(изглежда като нормално ,но не съм сигурен).При работа на празен ход не се чува.Мисля ,че не е турбото, не съм много сигурен,масло не гори,но е омаслен маркуча за въздух който влиза в двигателя.Това виене е постоянно .............4.Мимоходом ще спомена маслената помпа и проскърцването на предницата,скърцането на задната седалка при сядане.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Странни звуци и шумове от ДВГ
Collapse
X
-
Странни звуци и шумове от ДВГ
Last edited by lordliness; d.m.y г., 11:07.Не всички, които се скитат, са изгубени.Тагове: Няма
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеВече почти свикнах с нехарактерните звуци ,които периодично чувам докато си карам ,но някои определено ме притесняват.Не мога да ги локализирам точно и ще ги опиша ,ако някой се е сбъсквал с това да ме насочи в правилна посока. ..........1.Понякога когато карам по павирани улици се чува звук все едно е откачена кората под мотора и се влачи-продължителност на звука между 2 и 5 сек............. 2.Когато я запаля ,в ляво където е скоростната кутия се чува подобен на драскане или ромолене звук(мн. странен за описване)по скоро драскане който ту затихва ту се усилва ,когато позагрее изчезва ,натискането на съединителя не оказва влияние на звука ,оборотите при празен ход също,в движение не мога да го доловя ,може да не го чувам.Продължителност 10-15 мин.понякога отсъства........ 3.Когато подам газ се чува някакво виене ,локализирам го някъде около ремъците ,колкото по- високи са оборотите се усилва и то.Не съм обърнал внимание дали го имаше преди(изглежда като нормално ,но не съм сигурен).При работа на празен ход не се чува.Мисля ,че не е турбото, не съм много сигурен,масло не гори,но е омаслен маркуча за въздух който влиза в двигателя.Това виене е постоянно .............4.Мимоходом ще спомена маслената помпа и проскърцването на предницата,скърцането на задната седалка при сядане....
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеВече почти свикнах с нехарактерните звуци ,които периодично чувам докато си карам ,но някои определено ме притесняват.Не мога да ги локализирам точно и ще ги опиша ,ако някой се е сбъсквал с това да ме насочи в правилна посока. ..........1.Понякога когато карам по павирани улици се чува звук все едно е откачена кората под мотора и се влачи-продължителност на звука между 2 и 5 сек............. 2.Когато я запаля ,в ляво където е скоростната кутия се чува подобен на драскане или ромолене звук(мн. странен за описване)по скоро драскане който ту затихва ту се усилва ,когато позагрее изчезва ,натискането на съединителя не оказва влияние на звука ,оборотите при празен ход също,в движение не мога да го доловя ,може да не го чувам.Продължителност 10-15 мин.понякога отсъства........ 3.Когато подам газ се чува някакво виене ,локализирам го някъде около ремъците ,колкото по- високи са оборотите се усилва и то.Не съм обърнал внимание дали го имаше преди(изглежда като нормално ,но не съм сигурен).При работа на празен ход не се чува.Мисля ,че не е турбото, не съм много сигурен,масло не гори,но е омаслен маркуча за въздух който влиза в двигателя.Това виене е постоянно .............4.Мимоходом ще спомена маслената помпа и проскърцването на предницата,скърцането на задната седалка при сядане.alfa romeo 166 2.4 jtd
Comment
-
Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщениеБез да се обиждате ама с такива обяснения кои какво чул да се определят проблеми по колата е малко смешно и несериозно.но огромна част от проблемите се определят по несвойствените звуци.Компа едва ли ще ти каже ,че ти трака предницата или ,че се е откачило гърнето. И като се замисля наистина от няколко дни не слушам музика -слушам алфата.Като се постопли, ако още сме в движение ще я прислушам обстойно и ще ви светна.
Last edited by lordliness; d.m.y г., 00:22.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
И двете каляски ако ги карам без музика,излизам все едно съм бил надрусан с лекарства.Слуха ми се е изострил до ниво на аудиометрична апаратура
За това пускам макар и тихо нещо да дрънка иначе не е полезно за нервната ми системаsigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Добре,а имате ли обяснение защо Либра 2,4 жтд 135 коня на същите 11 години и дявол знае колко км има доста по-малко "каталожни" шумове от всички алфи с 2,4 136,които съм чувал? Дали само защото е Ланча, или аз попадам все на музикални алфи?...
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеИ двете каляски ако ги карам без музика,излизам все едно съм бил надрусан с лекарства.Слуха ми се е изострил до ниво на аудиометрична апаратура
За това пускам макар и тихо нещо да дрънка иначе не е полезно за нервната ми системаа шумоизолацията на купето е страхотна(може би не случайно
)
Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщениеДобре,а имате ли обяснение защо Либра 2,4 жтд 135 коня на същите 11 години и дявол знае колко км има доста по-малко "каталожни" шумове от всички алфи с 2,4 136,които съм чувал? Дали само защото е Ланча, или аз попадам все на музикални алфи?/не всички/,но повечето са като Алфите/136к.с./
sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
Comment